REUTERS

Прокуратура Автономної Республіки Крим зафіксувала черговий факт порушення державою-окупантом екологічних норм на півострові.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

«Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 243 Кримінального кодексу України (забруднення моря)», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКотів та собак закликають залишати на карантині разом із господарями

Встановлено, що біля узбережжя тимчасово окупованого півострова, внаслідок перевантаження танкерами, які належать Російській Федерації, нафтопродуктів та інших паливо-мастильних вантажів, допущено забруднення акваторії Чорного й Азовського морів. Забруднення зафіксовані у нейтральних водах Чорного моря на південь від Керченської протоки та ще у трьох місцях, загальною площею понад 24 квадратних кілометрів.

У відомстві також нагадали, що раніше, прокуратура та поліція АР Крим зареєстрували кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр). В рамках якого встановлено, що після окупації півострова, дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища у м. Керч, почали використовувати для незаконного видобутку піску, як наслідок, бруд від його промивання та видобування потрапляє на міський пляж.

«У той же час, токсичні речовини потрапляють до Чорного моря створюючи загрозу для здоров’я населення та природного середовища», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за одним зі сценаріїв наслідків глобального потепління, температура на планеті може піднятися на 5-6 градусів до 2100 року, і Крим може піти під воду.