У Запоріжжі відбувся екомітинг / фото ГО ОПГ Кош, Facebook

У Запоріжжі тисячі людей взяли участь в акції з вимогою зменшити викиди забруднювальних речовин місцевими підприємствами.

Про це повідомляють у Facebook учасники мітингу #маюправодихати, що відбувся біля обласної державної адміністрації.

Як повідомив керівник громадської організації «Helper Запоріжжя» Данило Щербаков, в акції взяли участь близько 4,5 тис. осіб.

Відео дня
фото ГО ОПГ Кош, Facebook
фото ГО ОПГ Кош, Facebook

Учасники акції висунули уряду, ОДА і міській владі 7 вимог, головна з яких - до 11 жовтня 2020 року виконати норму ст. 11 закону про охорону атмосферного повітря шляхом забезпечення прийняття рішення щодо поетапного зниження викидів забруднювальних речовин підприємствами, установами, організаціями та громадянами - суб’єктами підприємницької діяльності у Запоріжжі.

Від Запорізької облдержадміністрації громадяни вимагають створити систему реагування та регламент взаємодії органів, які здійснюють контроль стану довкілля та захист населення на регіональному рівні.

Своєю чергою голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін запевнив, що в ОДА створять робочу групу з розробки програми зі зменшення викидів. Після затвердження програма буде винесена на сесію обласної ради для отримання фінансування системи моніторингу.

фото ГО ОПГ Кош, Facebook
фото ГО ОПГ Кош, Facebook
фото ГО ОПГ Кош, Facebook

Вас також можуть зацікавити інші новини екології: