Один із урятованих від голодної смерті левів / фото Радіо свобода

Міністерство юстиції безоплатно передало конфіскованих за рішенням суду трьох левів та шістьох ведмедів природним паркам та благодійним фондам.

Про це йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Зокрема, за рішенням комісії у Василівському районному відділі Державної виконавчої служби тварини передаються:

Відео дня
  • гімалайський ведмідь Мальвіна – благодійній організації «Міжнародний Благодійний фонд «Збережи дикість»;
  • бурі ведмеді Балу та Тимоша – Національному природному парку «Синевир»;
  • леви Річчі, Вітольд і Багіра – благодійному фонду «Нейтон»;
  • бурі ведмеді Потап, Ганна та Маша – ТОВ «Ведмежий притулок Домажир» (реабілітаційний центр, що розташований у природному заповіднику «Розточчя» – УНІАН).

«Безоплатна передача новим власникам конфіскованих тварин – це спільний результат команди Міністерства юстиції та громадських активістів. Старий порядок, згідно з яким конфісковані тварини за рішенням суду продавалися на відкритому аукціоні, викликав суперечливі почуття» , - нагадав заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко і додав, що відтепер продаж тварин на аукціоні OpenMarket - СЕТАМ заборонено.

Читайте такожЖарт став дійсністю: Мін'юст почав продавати породистих собак за борги їхніх власників

Як повідомляв УНІАН, наприкінці червня Кабінет міністрів схвалив постанову Мін’юсту про внесення змін до Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби.

Зокрема, порядок доповнюється положеннями, які урегульовують реалізацію тварин, що були конфісковані у господарів за рішеннями судів.

Відтепер коти, собаки та інші домашні тварини будуть безоплатно передаватися у притулки для тварин або в інші установи для утримання тварин.

Також не будуть виставлятися на продаж дикі тварини. Їх безоплатно передаватимуть у притулки для тварин, зоопарки або інші установи для утримання тварин.

Не реалізовані сільськогосподарські тварини безоплатно передаються фізичним або юридичним особам відповідно до встановленого законом порядку.