Ліси хочуть уберегти від масштабних пожеж / фото Facebook Арсен Аваков

Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів планує розробити державну стратегію управління лісами до 2035 року, головними пріоритетами якої стануть розвиток лісового господарства, лісокористування та лісовідновлення.

Про це повідомила прес-служба міністерства з посиланням на міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Романа Абрамовського.

«Необхідно розробити стратегію на наступні 15 років і визначити головні пріоритети розвитку лісового господарства, лісокористування, лісовідновлення, шляхи фінансування заходів з лісовпорядкування, охорони лісів, запобігання і ліквідації наслідків лісових пожеж», - цитує прес-служба слова міністра.

Відео дня

Згідно з повідомленням, складовою цієї стратегії буде розробка і впровадження Національної системи захисту природних ландшафтів від пожеж.

Читайте такожМасштабну лісову пожежу на Луганщині локалізували

Як повідомляв УНІАН, 3 липня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про необхідність проведення національної інвентаризації лісів. Прем'єр-міністр закликав профільні міністерства і агентства розробити програми превентивних заходів щодо зміцнення інфраструктури та недопущення незаконних рубок лісу, щоб уникнути природних катастроф, зокрема повеней у західних областях України.

У 2020 році в Київській, Житомирській, Луганській областях не раз спалахували лісові пожежі, що викликало в суспільстві дискусії про потребу вдосконалення державного управління лісовим господарством.