Ситуація перебуває під контролем ГУ ДСНС в області / скріншот

Поблизу с. Дроздинь Рокитнівського району Рівненської області ліквідовано пожежу, що перекинулася з лісового масиву Республіки Білорусь.

Як повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС України в Рівненській області, пожежу загасили о 16:27.

Читайте такожПід Черніговом горить ліс - через масштаби задіяли авіацію

Зазначається, поблизу українсько-білоруського кордону організовано цілодобове чергування техніки, особового складу рятувальників, працівників лісового господарства та Луцького прикордонного гарнізону. Ситуація перебуває під контролем ГУ ДСНС в області.

Як повідомила кореспондент ТСН, пожежа в білоруських лісах спалахнула учора, вже вигоріло 200 гектарів, і вогонь швидко почав ширитись на Рівненщину. Півсотні рятувальників разом із лісниками кинулися гасити вогонь. На допомогу прибігли й мешканці навколишніх сіл - вони боялися, що вогонь піде на їхні оселі. За півгодини спільними зусиллями пожежу вдалося локалізувати.

Нині сотні людей розтягнулися з нашого боку кордону, аби пильнувати, щоб вогонь не поширився.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 25 квітня, о 12:00 до рятувальників надійшла інформація про пожежу поблизу села Дроздинь Рівненської області. Площа пожежі, що перекинулася з території Білорусі, склала 0,3 га.

Рівненський природний заповідник - другий за розміром в Україні після Кримського. Тут мешкають десятки видів тварин, внесених до Червоної книги України та Міжнародної природоохоронної спілки.