У лимані загинули близько 1,6 млн екземплярів риби / фото Держагентства рибного господарства

Працівники Херсонського рибоохоронного патруля зафіксували у Дніпровсько-Бузькому лимані масову загибель риби.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства рибного господарства.

«9 серпня під час рейду працівниками Херсонського рибоохоронного патруля у Дніпровсько-Бузькому лимані, поблизу с. Софіївка Білозерського району Херсонської області, зафіксовано масову задуху водних біоресурсів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що під час обстеження 2 км ділянки водойми виявлено близько 1,6 млн екземплярів загиблого бичка, краснопірки та карася сріблястого. Також встановлено, що вода у водоймі має специфічний колір з характерним запахом сірководню.

Вода у водоймі має специфічний колір з характерним запахом сірководню / фото Держагентства рибного господарства

З метою визначення причин і умов загибелі водних біоресурсів державними інспекторами відібрано проби води та зразки загиблої риби, які будуть передані компетентним органам для проведення повного гідрохімічного та мікробіологічного аналізу.

Про факт загибелі риби проінформовано Державну екологічну інспекцію у Херсонській області, Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Херсонській області, Басейнове управління водних ресурсів нижнього Дніпра, Національний природний парк «Нижньодніпровський» та Херсонську обласну державну адміністрацію.