Полігон загорівся в результаті масштабної лісової пожежі / фото Сєвєродонецька міськрада

Лісова пожежа, що сталася 7 липня, викликала займання побутових відходів на міському полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) у Сєвєродонецьку Луганської області.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Сєвєродонецької міської ради.

Читайте такожМасштабну лісову пожежу на Луганщині локалізували

"Загалом полігон забезпечений протипожежними засобами, там є ємність для води на 500 кубометрів, яка поповнюється зі свердловини, є автомобіль для заливання місць загоряння водою. Проте верхова лісова пожежа була занадто потужна, і 7 липня персонал полігону був евакуйований. А при поверненні робітники побачили, що ТПВ зайнялись на значній площі полігону", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні там працюють пожежники Сєверодонецького управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, проте їхніх сил "явно недостатньо для приборкання загоряння на такій великій площі".

"А продовження горіння виключає можливість вивезення сюди ТПВ з міста", - пояснили у міськраді.

Міська влада звернулася до голови Луганської обласної державної адміністрації Сергія Гайдая з проханням про надання допомоги в приборканні пожежі на полігоні ТПВ.

Через пожежу місто не може вивозити сміття на цей полігон / фото Сєвєродонецька міськрада

Як повідомляв УНІАН, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова - на площі 20 га.

У зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (38 градусів) пожежа поширилася на с. Смолянинове. Вогнем було знищено та пошкоджено десятки житлових будинків, із с. Смолянинове та дачного кооперативу евакуйовано 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено. П'ятеро осіб загинули, 34 особи госпіталізовані.

Поліція розглядає три основні версії виникнення цієї пожежі: складні погодні умови, необережне поводження з вогнем та підпал.

8 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що держава виділить постраждалим внаслідок пожеж 50 млн грн.