Гніздо гігантських шершнів-вбивць успішно знищили у штаті Вашингтон.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Цей вид шершнів вперше з'явився на території країни тогоріч. Комахи, довжина яких може сягати 6 сантиметрів, щороку стають причиною смерті кількох десятків людей у Японії. Відтак, американські чиновники побоюються, що шершні-вбивці можуть становити загрозу як для бджіл, так і для людей.

Гніздо у штаті Вашингтон знайшли у дереві - його ізолювали, а шершнів витягнули за допомогою вакуумного пилососа, там було під сотню комах.

Читайте такожНа узбережжі африканської країни виявили сім тисяч мертвих тюленів (фото, відео)

Шершні-вбивці у США

Ніхто не може пояснити, як велетенські шершні потрапили в США. Але їхнє відкриття спричинило тривогу. Комахи отримали прізвисько "шершні-вбивці". Ці комахи-хижаки походять зі Східної Азії й Японії. Вони мають погану славу, оскільки винищують цілі колонії медоносних бджіл. 

Отрута у жалах шершнів-вбивць дуже небезпечна. Тож в районах їхнього природного проживання були випадки, коли від неї гинули люди. В Японії щороку приблизно 30-50 людей гине від жала цих комах. В 2013 році, коли популяція шершнів була нетипово великою, вони вбили 42 людей в межах однієї провінції Китаю. Найгірші випадки нападів шершнів-вбивць стаються тоді, коли люди наближаються або тривожать їхні колонії.