До гасіння вогню залучено понад 400 осіб / фото ДСНС

У Новоайдарському районі Луганської області виникли дві масштабні лісові пожежі, вогонь перекинувся на село, загинула одна особа, ще 4 постраждали.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, вдень 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла пожежа на площі близько 50 га, з них верхова - 20 га.

Читайте такожНа Луганщині вирують лісові пожежі: людей евакуюють (фото)

Відео дня

Сьогодні вранці пожежу було локалізовано на площі приблизно 85 га.

У зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (+ 38) вогонь розповсюдився на с. Смолянинове, де, за попередніми даними, 1 особа загинула, ще 4 госпіталізовані.

Станом на 17:00 до гасіння вогню залучено 361 осіб та 85 одиниць техніки. Додатково від ДСНС на місце їдуть 37 автоцистерн та 220 осіб з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Також вогнеборці ліквідовують верхову лісову пожежу поблизу с. Капітанове Новоайдарського району, площа якої становить близько 40 га. До гасіння залучено 63 осіб та 16 одиниць техніки.

Крім того, за даними штабу операції Об’єднаних сил, до ліквідації пожежі поблизу с. Осколонівка долучились військовослужбовці.