Наразі у пожежах загинуло 5 осіб, майже 30 перебувають в лікарнях / lg.dsns.gov.ua

Масштабну лісову пожежу у Луганській області не можуть ліквідувати літаками через те, що бойовики не можуть гарантувати дотримання «режиму тиші».

Про це повідомляє ТСН з посиланням на відповідну заяву голови ОДА Сергій Гайдая.

«На жаль, та сторона, у якої просили режиму тиші, нічого нам не підтвердила», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожВ ОДА назвали ймовірну причину масштабних лісових пожеж на Луганщині

Наразі у пожежах загинуло 5 осіб, майже 30 перебувають в лікарнях.

Як повідомляв УНІАН, вдень 6 липня біля с. Осколонівка Новоайдарського району виникла пожежа на площі близько 50 га, в тому числі верхова - 20 га. Вчора вранці пожежу було локалізовано на площі приблизно 85 га.

У зв'язку з поривчастим вітром і високою температурою повітря (+ 38°С) вогонь поширився на с. Смолянинове. У цьому селі вогнем знищено близько 80 дачних будинків та 30 житлових будинків.

До ліквідації цієї пожежі залучено підрозділи Збройних сил, Нацгвардії і додаткові сили Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Ввечері голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що площа пожежі на даний час становить близько 100 га. За його словами, поліцейські відвідують будинки і проводять евакуацію жителів, однак люди похилого віку не хочуть залишати свої оселі. Також вогнеборці ліквідовують пожежу поблизу с. Капітанове Новоайдарського району, площа якої (верхова) становить близько 40 га.