Біля берегів Одеси затонув танкер / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вимагає вирішити питання з ліквідації наслідків аварії танкера «Делфі», який затонув біля узбережжя Одеси у 2019 році.

Читайте такожЗатонулий в Одесі танкер "Делфі" можуть порізати на місці аварії

Як повідомили у прес-службі Офісу президента, таке доручення глава держави дав на традиційній селекторній нараді під його головуванням.

Відео дня

Своєю чергою міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що вже знайдено кран для здійснення відповідних робіт. Сьогодні, за його словами, буде підписано договір на безкоштовний підйом танкера. Урядовець пообіцяв, що роботи з підйому судна «значно інтенсифікуються».

Історія танкера "Делфі"

  • В листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси на пляжі «Дельфін» зазнав аварії танкер «Делфі» (Delfi) з трьома українцями на борту. Щодо капітана було відкрито кримінальне провадження.
  • В результаті аварії було забруднено узбережжя, витоки нафтопродуктів почастішали з настанням літа.
  • Судновласник пообіцяв прибрати «Делфі» з пляжу «Дельфін» ще до 31 березня, згодом терміни переносилися. Останні спроби в кінці липня завершилися невдачею.
  • 23 липня АМПУ оголосила тендер на роботи з евакуації танкера, кінцевий термін подання пропозицій - 28 серпня, вартість - майже 24 млн 682 тис. грн.
  • 26 липня комісія з ТЕБ та НС Одеської ОДА визнала ситуацію з «Делфі» надзвичайною. Судновласнику відмовили в продовженні робіт. Чиновники кілька разів заявляли, що не виключають розрізання судна на місці аварії. Екологи та громадські працівники стверджують, що це може обернутися для Одеси катастрофою.