У вівторок, 20 жовтня, біля Верховної Ради в Києві пройшла акція «Досить мучити тварин!».

Відео дня

Читайте такожВолонтери очистили скелі узбережжя Дніпро-Бузького лиману (відео)Під час акції зоозахисники висловили обурення тим, що за 14 місяців Верховна Рада не прийняла жодного зоозахисного законопроекту.

Активісти вимагали выд нардепів негайно проголосувати за заборону хутряних ферм, цирків з тваринами, контактних зоопарків та притравочних станцій.

Виробництво хутра в Україні: деталі законопроекту

У листопаді 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання виробництва хутра в Україні (№2360-1).

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що він передбачає вдосконалення правових норм, що регулюють провадження господарської діяльності з розведення, вирощування та утримання хутрових тварин з метою виробництва хутра, а також приведення таких норм у відповідність з європейським законодавством.

Крім того, документом пропонується посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Автори законопроекту хотіли, щоб цей закон набув чинності з 1 січня 2023 року. При цьому Кабінет Міністрів повинен розробити і прийняти державну програму з розвитку виробництва хутра в Україні на період до 1 січня 2028 року.

Вас також можуть зацікавити новини