Жителі намагалися витягнути слониху з води, але вона впала і померла / фото facebook.com/mohan.angamaly

В Індії вагітна слониха померла після того, як з'їла плід з петардою всередині – вона вибухнула в роті. Місцева поліція почала розслідування у справі про жорстоке поводження з тваринами.

Про це пише Reuters.

Читайте такожСлоні на карантині: у Таїланді для туристів закрили табір слонів (фоторепортаж)Інцидент стався в районі Палаккад штату Керала на півдні Індії, недалеко від сільгоспугідь. Там місцеві жителі іноді розкидають фрукти з петардами всередині, щоб перешкодити тваринам нашкодити врожаю.

Відео дня

Свідки побачили, що слониха прийшла до водойми, і довгий час залишалася там. Коли місцеві жителі спробували витягнути тварину з води для доставки до ветеринара, слониха впала і померла.

Історія набула резонансу в Індії після того, як працівник лісового господарства Мохан Крішнан, який намагався врятувати слониху, опублікував у Facebook емоційний лист із розповіддю про подію: «З розірваним ротом і язиком через вибух вона ходила голодною, не маючи можливості їсти. Напевно, вона більше турбувалася про здоров'я дитини всередині неї, ніж про свій власний стан».

За словами Крішнана, слониху поховали в лісі, де вона жила.

Злочинцям, винним у загибелі тварини, загрожує штраф або тюремне ув'язнення.

Раніше УНІАН писав, як в Кенії помер знаменитий слон Тім, один з останніх слонів з великими бивнями у світі.