Окупанти все частіше скаржаться на дефіцит питної води / фото УНІАН

У найбільших містах анексованого Криму – Севастополі і Сімферополі – відчувається гостра нестача питної води.

"Сімферопольське водосховище перетворилося на калюжу. Там вже немає води на дві третини", – розповів заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, передає «Обозреватель».

Читайте також"Запах "русского мира": відомий курорт в окупованому Криму залило фекаліями (фото)

Відео дня

"Є велика проблема забезпечення східних районів півострова – Феодосія, Судак тощо", – додав він.

За словами Джелялова, проблему питної води в містах Криму погіршив той факт, що окупаційна влада почала заселяти півострів жителями РФ. "Кількість людей, особливо в містах, водопостачання яких якраз і є проблематичним, зросла, і проблема набуває певних контурів", – зауважив він.

За його оцінками, в даний час ситуацію не можна назвати катастрофічною, і поки мова про погодинну подачу води не йде. "Однак, напевно, в перспективі можна прогнозувати, що ця проблема буде", – сказав Джелялов.

Він спрогнозував, що заклики до України відновити водопостачання Криму лунатимуть все частіше – як з боку російських діячів, так і з боку "адептів такого підходу в Україні".

Разом з тим Джелялов звернув увагу на той факт, що окупаційна влада "не обмежує себе" в використанні питної води на утримання військовослужбовців, на будівництво, в тому числі дорожнє. Таким чином, в України немає жодних підстав йти в цьому питанні назустріч окупанту.

"Ми повинні розуміти, що водопостачання – це дуже важливий фактор в політиці деокупації Криму", – підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, за оцінкою аналітиків групи "Інформаційний спротив", за останні роки ситуація з водою в Криму має тенденцію до деградації природних і наливних резервуарів, за рахунок ресурсу яких відбувається постачання побутових і промислових споживачів.