Архівне фото водосховища / Фото krymr.org

У Криму тимчасово призупинили скидання води з Білогірського водосховища.

Про це кореспонденту Крим.Реалії розповіли в Тайганському управлінні зрошувальних систем.

Як повідомляється, скидання з Білогірського водосховища «припинене з метою збереження корисного запасу води у водоймі напередодні найбільш посушливих місяців року – липня і серпня».

Відео дня

У той же час уточнюється, що з суміжного Білогірському Тайганського водосховища продовжується скид води в річку Бьюк-Карасу, яку використовують для потреб Східного Криму.

Ситуація нині на Білогірському водосховищі / Фото Krymr.org

Читайте такожДжемілєв розкритикував рішення комітету Ради про постанову щодо води для Криму

13 травня повідомляли, що верхів'я Білогірського водосховища в Криму повністю пересохли. Тим часом, у Криму продовжують бурити підземні свердловини в пошуках води.

Підконтрольний Росії гСергій Аксенов стверджує, що 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років спостережень.

За останній місяць наповнюваність водосховищ Криму знизилася на 7,1 мільйона кубометрів, визнали в кримському Держкомводогоспі. У Постійному представництві президента України в АРК повідомили, що постачання води в анексовані Росією Крим і Севастополь Північно-Кримським каналом можливе тільки після деокупації півострова.

Як повідомляв раніше УНІАН, до анексії Криму Росією, Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з Кримом. Після анексії, постачання води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють із водосховищ природного стоку та підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.