Ілюстрація REUTERS

Україна та Європейський Союз проведуть всі необхідні консультації для відновлення постачання української курятини, які ЄС призупинив через спалах пташиного грипу.

Читайте такожПташиний грип: застерігають українців від покупки курятини та яєць на стихійних ринках

Про це у Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка.

Відео дня

"Рішення ЄС щодо обмеження ввезення м'яса птиці через випадки пташиного грипу у Вінницькій області значно суворіше, ніж повинно було бути. Тим не менш, ми активно і спільно працюємо над тим, щоб оперативно скорегувати це рішення. Зараз є всі можливості для того, щоб скорегувати його в правильну сторону. Цього та наступного тижня ми проведемо всі необхідні консультації в Брюсселі", - написав він.

Качка підкреслив, що терміновість цього питання для України, сторони змушені призупинити роботу за іншими важливими завданнями співробітництва з ЄС у сфері санітарії та фітосанітарії.

При цьому він сподівається на швидкий пошук рішення і повернення до звичайного режиму співпраці.

Як повідомляв УНІАН, 23 січня Європейський Союз призупинив імпорт з України м'яса і м'ясної продукції з птиці у зв'язку зі спалахом пташиного грипу.

20 січня цього року ветеринари зафіксували перший з 2017 року в Україні випадок пташиного грипу - у Вінницькій області.

У січні-березні 2020 року Україна отримала квоти на безмитний експорт в країни ЄС 5 тисяч тонн курятини та 750 тонн яєць.