Ілюстрація REUTERS

Гонконг посилив санітарні вимоги до імпорту столових яєць з України - тепер поставки будуть здійснюватися лише за наявності експертних висновків про відсутність антибіотиків у продукції.

Читайте такожПташиний грип: застерігають українців від покупки курятини та яєць на стихійних ринках

Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відео дня

"Починаючи з 27 січня 2020 року здійснення експорту столових яєць з авторизованих компетентним органом Гонконгу підприємств можливе тільки при наявності підтверджень (експертні висновки уповноважених акредитованих лабораторій), що кожна партія експортованих столових яєць не містить антибіотиків групи фторхінолонів, саліноміцин та є безпечною для споживання людиною", - йдеться в повідомленні.

Держпродспоживслужба звертає увагу учасників ринку на те, що експорт столових яєць в спеціальний адміністративний район Гонконг можливий тільки при неухильному дотриманні санітарних вимог.

Як повідомляв УНІАН, Білорусь припинила імпорт курятини та яєць з України через спалах пташиного грипу у Вінницькій області, зафіксований 20 січня.

Раніше через пташиний грип Євросоюз призупинив імпорт української курятини та продуктів з птиці, однак на яйця і яєчну продукцію обмеження не поширюються.

За даними Держстату, виробництво яєць в Україні у 2019 році зросло на 3,4% - до 16,6 мільярда штук.