Ілюстрація REUTERS

Україна та Південна Корея мають намір посилити співпрацю в аграрному секторі, зокрема, збільшити товарообіг між країнами.

Читайте такожЕксперти підвищили для України прогноз врожаю та експорту зернових

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за підсумками зустрічі міністра Ігоря Петрашка з послом Республіки Корея в Україні Квон Ки-Чангом.

Відео дня

"За словами міністра, перспективним напрямком у відносинах з Кореєю є сільське господарство, зокрема, нарощування експорту і розширення номенклатури с/г та харчової продукції, реалізація спільних проектів з виробництва сільськогосподарської техніки, прискорення процесу сертифікації в Кореї молочної продукції та продуктів птахівництва, залучення корейських інвестицій в сільське господарство України та інше", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Корея є одним з основних торговельних партнерів України в Східній Азії, а у 2019 році товарообіг між країнами збільшився до 831,7 мільйона доларів.

Крім того, в ході зустрічі представники держав обговорили співробітництво для боротьби з поширенням коронавірусу.

"Зараз дуже важлива взаємна підтримка та обмін досвідом з нашими міжнародними партнерами протидії цій загрозі. Ми будемо вдячні корейським колегам за будь-яку допомогу в медичному обладнанні, тестах, спеціальному профілактичному одягу для медичного персоналу і масках", - цитує прес-служба міністра Петрашко.

Довідка УНІАН. Україна за підсумками 2019 року оновила історичний рекорд аграрного експорту, поставивши на зовнішні ринки продукції сільського господарства на суму 22,4 мільярда доларів – майже на 20% більше, ніж роком раніше.

Імпорт агропродукції в Україну минулого року збільшився на 11% – до 6,1 мільярда доларів.