Ілюстрація REUTERS

Попри те, що сезон місцевої малини в Україні вийшов на свій пік, ціни на цю ягоду тримаються на досить високому рівні.

Читайте такожЗ початку сезону кавуни в Україні подорожчали втричі

Про це повідомляє EastFruit.

Відео дня

"Наразі ціни на українському ринку малини коливаються в межах 45-70 гривень/кілограм, що в середньому на 20% вище, ніж в аналогічний період минулого року. Для порівняння в першій половині серпня 2019 року оптові ціни на цю ягоду стартували від 35 гривень/кілограм", - йдеться у повідомленні.

Аналітики EastFruit зазначають, що причин збільшення цін на малину кілька. По-перше, в результаті холодної весни сезон місцевої малини в Україні почався із затримкою. До того ж несприятливі погодні умови позначилися на якості ягід - відповідно, виробникам, які можуть запропонувати продукцію вищої якості, вдається утримувати ціни на малину на досить високому рівні.

"Ще однією причиною високих цін на малину є збільшення попиту на цю ягоду з боку заморозчіков, які останніми роками значно збільшили свої потужності. До того ж, в результаті невдалих сезонів 2017 і 2018 років, багато фермерів зовсім відмовилися від вирощування малини. Отже, підтримку цінам останні 2 сезони надає не лише збільшення попиту на малину, але і зменшення пропозиції", - підкреслює видання.

Як повідомляв УНІАН, раніше повідомлялося, що в Україні дрібні виробники сильно знижують ціну на лохину. Так, сьогодні середня оптова ціна за ягоду становить від 130 до 150 гривень за кілограм.