Попри зростання під час карантину, компанія все одно залишалася збитковою / фото Меnu.uа

Сервіс доставки Меnu.uа (раніше - Eda.ua) йде з українського ринку. Інвестори розглядають два варіанти розвитку подій - продаж сервісу або його повне закриття.

Читайте такожУ Мінекономіки назвали галузі, які найбільше потерпіли від коронакризи

Про це повідомляє НВ.

Відео дня

"Остаточне рішення рада компанії прийме 8 червня", - йдеться в повідомленні.

З посиланням на двох партнерів сервісу, видання також повідомляє, що сервіс не виплачує гроші за замовлення. Керобян визнав заборгованість компанії перед деякими партнерами в розмірі 220 тисяч доларів і пообіцяв виплатити борги протягом декількох місяців.

Зазначається, що рішення про відхід з українського ринку було прийнято під час пандемії коронавірусу. Попри незначне зростання під час карантину, компанія досі залишалася збитковою. Щомісячні інвестиції становили близько 100 тисяч доларів.

"Ми підемо зі збитками України. Інше питання - з якими. Хоча до березня у нас й думки не було йти з ринку. Ми були близькі до великого раунду інвестицій у розмірі 15 мільйонів доларів. Велика частина мала бути спрямована на розвиток сервісу в Україні, а також відкриття у всіх країнах присутності нового напряму - dark stores (магазини, орієнтовані на доставку)", - Керобян.

Однак, потенційний партнер Меnu.uа втратив частину інвестицій на обвал ринків у США і відмовився від вкладень в сервіс доставки.

На цей час на купівлю Меnu.uа претендують 3-4 компанії. Серед претендентів на придбання - одна з найбільших мереж супермаркетів в Україні.

Компанія з Вірменії Menu Group вийшла на український ринок України в липні 2019 року, купивши агрегатор Eda.ua за 1 мільйон доларів шляхом обміну акцій.

Створений на основі агрегатора сервіс доставки запустився в Києві в жовтні 2019 року під брендом Menu.ua. Наприкінці лютого 2020 запустився в Дніпрі, пропонуючи користувачам безкоштовну доставку. За словами Керобяна, у розвиток сервісів в Україні інвестували понад 1,5 мільйона доларів. Частина коштів пішла на виплату боргів, які були в Eda.ua.

Як повідомляв УНІАН, раніше про свої плани піти з України заявив інший сервіс з доставки їжі Über Eats.