Ввозити племінну худобу тепер буде простіше / Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів дозволив сільгосптоваровиробникам ввозити чистопородних племінних тварин на територію України без сплати податку на додану вартість.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний проект закону уряд схвалив на засіданні.

Читайте такожНБУ допоможе страхувати українських сільгоспвиробників

Відео дня

податкова пільга

Згідно з пояснювальною запискою, податкова пільга поширюється на всіх суб'єктів господарювання і дозволяє без сплати ПДВ ввозити на територію України чистопородних племінних коней, нетелів, корів, свиней, овець, а також сім'яний матеріал сільськогосподарських тварин.

Спеціальні умови імпорту тварин

  • У жовтні 2020 року Кабінет міністрів України прийняв постанову про спеціальні умови імпорту живих тварин і кормів, згідно з яким головний ветеринарний інспектор в разі виявлення ризику матиме право блокувати ввезення продукції на 72 години.
  • У квітні 2019 року Міністерство аграрної політики та продовольства затвердило нові вимоги до імпорту в Україну живих тварин, харчових продуктів тваринного походження, а також кормів і побічних продуктів тваринного походження.
  • Зокрема, наказ передбачав дозвіл імпортувати тварин або продукцію з зон або компартментів, якщо не вся територія країни-експортера вільна від тієї чи іншої хвороби тварин. Крім того, наказом скорочено кількість діагностичних досліджень за живою твариною, які мають проводиться на території країни-експортера.
  • З 24 листопада 2019 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства, який спростив ввезення тварин на територію держави.