Ілюстрація REUTERS

Українські садівники почали збирання врожаю ранніх яблук та динь.

Читайте такожВ Україні за рік подорожчали майже всі фрукти та ягоди

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Відео дня

"За словами самих виробників, сезон раннього яблука поточного року розпочався на тиждень пізніше через несприятливі погодні умови у весняний період", - йдеться в повідомленні.

За даними EastFruit, ціни на перші партії ранніх яблук українські господарства встановили на рівні 15-24 гривень/кілограм, що в середньому майже у 2 рази дорожче, ніж на початку минулого сезону.

Ілюстрація REUTERS

Також повідомляється, що в Україні до продажу надійшли перші в цьому сезоні партії динь.

"Через несприятливу погоду сезон даних баштанних цього року розпочався майже на два тижні пізніше, ніж роком раніше. Також фермери повідомляють, що дощ і град навесні завдали істотної шкоди врожаю динь, а підвищена вологість може негативно позначитися на якості даних баштанних", - наголошується в повідомленні.

Ціна на дині на сьогодні озвучуються в середньому на 26% вище, ніж на початку сезону минулого року. Так, на цей час українські баштанники південних областей пропонують до продажу перші партії динь за ціною 25-35 гривень/кілограм.

Як повідомляв УНІАН, раніше фермери в південних районах Одеської області розпочали збір ранніх сортів персиків. Ціна на перші партії фруктів в середньому на 34% вище, ніж на початку сезону минулого року – 27-40 гривень/кілограм.