Гончарук розповів, в яких містах є проблеми із запуском опалення / фото УНІАН

Старт опалювального сезону в Україні відбудеться вчасно і без особливих проблем, винятком є лише два міста - Сміла у Черкаській області та Новий Розділ на Львівщині. Опалення у цих містах увімкнуть на декілька днів пізніше запланованого.

Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у своєму відеоблогу.

Читайте такожКоболєв про дострокове ввімкнення батарей у теплу погоду: банальне витягування грошей з кишень споживачів

"Я зараз із впевненістю можу сказати, що в усіх містах опалювальний сезон почнеться без особливих проблем. Винятком є лише два міста - це Сміла й Новий Розділ. Там ще залишаються певні технічні складнощі й проблеми і, можливо, на декілька днів опалення розпочнеться пізніше", - сказав Гончарук у блогу "Чашка прем'єра".

За його словами,труднощі пов'язані, передусім, із тим, що послуги надання опалення в цих містах здійснювалися приватними компаніями, структурами, "які своїми діями створили критичні ситуації". Втім, Гончарук переконує, що уряд знайшов вирішення проблеми в обох випадках.

Зазначимо, що опалювальний сезон в Україні зазвичай розпочинається 15 жовтня. Проте, опалення вмикається лише тоді, коли впродовж трьох днів середньодобова температура опускається нижче +8°C.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Україна своєчасно накопичила необхідні резерви природного газу в сховищах і це підтверджує готовність до опалювального сезону. Приміром, у Києві 30 вересня тепло подали до лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери. У Львові 11 жовтня, зупинили подавати  опалення до бюджетних установ, яке почалося 7 жовтня.