Вовка оголошено у міжнародний розшук / фото dengi.ua

Вищий антикорупційний суд України заочно арештував колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитра Вовка та заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП Володимира Бутовського у рамках розслідування справи «Роттердам+»

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП і обрала для колишніх голови НКРЕКП та заступника начальника управління енергоринку запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Таким чином, апеляційна палата ВАКС скасувала рішення суду першої інстанції, якими було відмовлено прокурорам САП та детективам НАБУ у задоволенні клопотань про обрання вказаним особам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою у зв'язку з міжнародним розшуком", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також у САП нагадують, що 18 вересня апеляційна палата видала дозвіл на затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишнього заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП. Аналогічне рішення по екс- голові НКРЕКП було прийнято у серпні 2019 року.

Читайте такожСправа "Роттердам+": екс-голова Нацкомісії з тарифів Вовк відреагував на дозвіл суду на затримання

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано збитків на суму 18,87 млрд грн.

За даними НАБУ, йдеться про Вовка, чинного директора ДП "Оператор ринку" (який на момент запровадження "Роттердам+" був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній цієї групи.

Дії всіх шістьох осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), а представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

19 серпня Солом’янський райсуд Києва відхилив клопотання прокурора САП про заочне обрання Вовку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

20 серпня стало відомо, що Вовка оголошено у міжнародний розшук.

5 вересня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що Вовк переховується в Брюсселі, куди виїхав з Києва ще у квітні поточного року.

Своєю чергою, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що суд дозволив затримати Вовка.