Ілюстрація REUTERS

Заборгованість підприємств перед Національною енергетичною компанією "Укренерго" у 2019 році становить понад 2,5 мільярда гривень, повідомив в ході прес-конференції глава компанії Всеволод Ковальчук.

Читайте такожІмпорт електроенергії в Україну вперше з початку роботи нового ринку перевищив експорт

"2,5 мільярда гривень - це загальна сума дефіциту коштів, яку ми маємо на сьогодні", - сказав Ковальчук.

Відео дня

Він зазначив, що загальний борг за послуги передачі та диспетчеризації становить 1,5 мільярда гривень, 0,4 мільярда гривень - недоотримано від компаній, якими оплата тарифу припинена рішенням суду, а також 0,6 мільярда гривень - заборгованість держпідприємства "Енергоринок" перед "Укренерго".

Як повідомляв УНІАН, у грудні Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП), прийняла постанову про підвищення тарифу оператора Об'єднаної енергосистеми України - компанії "Укренерго" на передачу електричної енергії на 33% і на послуги диспетчеризації - на 27,2% з 1 січня 2020 року.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни. "Укренерго" є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства фінансів України.