Ілюстрація REUTERS

Багатотисячний колектив атомників і фахівців, які працюють у дотичних до атомної галузі сферах, вдячні Президенту України за увагу, приділену проблемам ядерної енергетики, та вітають підписання Указу від 22.09.2020 № 406. 

«Виданий Президентом України Указ є абсолютно конституційним, правомірним і законним, а також свідчить про те, що глава держави володіє достовірною інформацією щодо проблем і стратегічних питань атомної генерації та прагне врегулювати наявні проблеми у визначений законодавством спосіб», – вважає представник ВАО АЕС на Запорізькій атомній електростанції, ексдиректор ЗАЕС, колишній в. о. президента НАЕК «Енергоатом», народний депутат України двох скликань Володимир Бронніков.

Зокрема, Указ містить доручення Уряду внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроєкти, які вже довгий час існували лише на папері, але так і не були винесені на розгляд парламенту, коментує експерт. Подібні завдання вже ставилися перед попередніми урядами, проте не були виконані. «Вирішити їх в інший спосіб, без законодавчої бази, неможливо», – стверджує Володимир Бронніков.

Відео дня