Лерос подав заяву в НАПК на Буславець / фото facebook/Geo Leros

Міністр енергетики Ольга Буславець повинна бути внесена в реєстр корупціонерів за порушення антикорупційного законодавства. Таку заяву зробив народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос.

"Міністр діяла в стані реального конфлікту інтересів, коли 8 травня напряму дала "окреме доручення" підрозділу "Енергоатому", для того, щоб зберегти виведений раніше підрозділ, в якому працює її син", - написав він у Facebook.

Депутат вважає, що діяльність Буславець на посаді міністра спрямована виключно в інтересах олігархів. "Я вважаю діяльність Буславець на посаді міністра виключно в інтересах олігархів, на сьогодні Енергоатом отримує мільярд гривень збитку кожен місяць, відповідно прибуток опиняється в руках олігархів. При цьому, план порятунку енергетики готують не міністри, а менеджери Ахметова", - написав він.

Відео дня

Лерос додав, що «монополіст поставив свого міністра і тепер Україна купує теплову та альтернативну енергію, знищуючи дешеву атомну енергетику, а інші громадяни - заручники й не можуть на це вплинути".

"Цей міністр, використовуючи своє службове становище, працевлаштовує свого сина, ми на це не можемо вплинути, це беззаконня пора закінчувати", - резюмував він.

За словами депутата, сьогодні він подав заяву в НАЗК, пов'язану з приватним інтересом Буславець в держпідприємстві НАЕК Енергоатом.