Ілюстрація REUTERS

Міністерство енергетики та захисту довкілля розглядає можливе підвищення норм споживання газу для споживачів без лічильників, але остаточне рішення ще не прийнято.

Читайте такожГаз для населення подешевшає на 21%: скільки платитимемо

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства з посиланням на слова радника в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Олександра Трохимця у Facebook.

Відео дня

"Побачив в ЗМІ «новину», ніби Мінекоенерго піднімає норми споживання газу для людей, у яких нема лічильників.

На правах інсайту скажу, що питання норм споживання дійсно обговорюється в стінах Міністерства. Але рішення щодо підняття на сьогодні нема", - підкреслив Трохимець.

За його словами, такі пропозиції обговорюватимуться спочатку з Експертною радою, детально вивчатися, і вже потім будуть надаватися подальші рекомендації міністерству і в.о. міністра Ользі Буславець.

Як повідомляв УНІАН, 30 січня 2019 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про встановлення норми споживання газу на рівні 3,29 куб. м замість 9,8 куб. м на одну людину на місяць.

27 лютого минулого року Кабмін ухвалив ще одне рішення про зниження норм споживання блакитного палива. Відповідно до цього рішення, за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання норма знижена до 3,28 куб. м на одну людину на місяць.

За відсутності гарячого водопостачання та газового водонагрівача норматив становить 5,39 куб. м, а за наявності газового водонагрівача - 10,49 куб. м.