Криза в енергогалузі триває / фото УНІАН

Ввечері 27 травня працююча потужність вугільних ТЕС обігнала працюючу потужність АЕС, на які наклали обмеження 2700 Мвт.

Про це свідчить графік виробництва електроенергії ОЕС України, передає НАК "Укренерго".

Таке вперше за історію України, щоб у весняно-осінній період ТЕС працювали більше від АЕС.

Відео дня
НЕК "Укренерго"

Як повідомляв УНІАН, глобальні зміни на ринку електроенергії України почалися з початком карантину. Обсяги виробництва найдешевшої атомної енергетики почали впевнено знижуватися в середині березня, а компенсувала падіння в балансі дорожча теплова енергетика.

Читайте такожВ Україні значно зросло виробництво дорогої "зеленої" електроенергії

Раніше повідомлялося, що через падіння споживання електрики, викликаного карантином і рекордною генерацією з відновлюваних джерел, уряд вирішив обмежити роботу атомних електростанцій, які виробляють найдешевшу електроенергію в країні - 56 копійок за кіловат-годину. Замість неї на ринку стало більше енергії, виробленої на теплових станціях за ціною 1,56 грн за кіловат-годину і альтернативних станціях з «зеленим» тарифом – по 4-5 грн за кіловат-годину.

Ситуація значно погіршилася у середині квітня - зі вступом на посаду в. о. міністра Мінекоенерго Ольги Буславець - людини, яку пов'язують з Рінатом Ахметовим, який, фактично, є монополістом на ринку теплової енергетики.