Бізнесу буде запропоновано три тарифних плани / Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» представила «Місячний» і «Річний» тарифні плани для побутових споживачів, а також три тарифи для малого і середнього бізнесу.

Як повідомила прес-служба компанії, населення може придбати природний газ безпосередньо в компанії «Нафтогаз України».

Читайте також«Нафтогаз» збільшів чистий прибуток у 4,5 рази

Відео дня

Тариф "Місячний"

Відзначається, що зараз доступний тарифний план «Місячний», за яким ціна газу публікується на початку кожного місяця поставки. Зокрема, в серпні 2020 року ціна газу за цим тарифом становить 3,24 грн / куб. м (з ПДВ).

Тариф "Річний"

В середині серпня 2020 року «Нафтогаз» також запропонує тариф «Річний» з фіксованою ціною на рівні 4,73 грн / куб. м.

Також повідомляється, що великі компанії можуть придбати газ через біржові торги або за прямим договором з «газопостачальних компаній «Нафтогаз Трейдинг».

Також «Нафтогаз Трейдинг» запропонував газопостачальним компаніям, які працюють з населенням, укласти річний контракт на поставку газу з щомісячним формульним визначенням ціни.

Тарифи для бізнесу

Для середнього і малого бізнесу «Нафтогаз» пропонує в залежності від обсягу споживання три тарифу: «Велика справа», «Зручний бізнес», «Все включено».

Ринок газу

З 1 серпня в Україні запрацював ринок природного газу для побутових споживачів, де його вартість буде визначати ринок. Очікувалося, що ціни на газ в Україні підуть вгору після відкриття ринку газу для населення з 1 серпня, але завдяки заповнювання підземних сховищ газу (ПСГ) це станеться не так стрімко, як могло б бути.