Роман Опімах / фото УНІАН

Наказ голови Державної служби геології та надр Романа Опімаха про надання приватній компанії спеціального дозволу на видобуток газу на Тинівському родовищі свідчить про те, що він здає державні інтереси на догоду олігархам.

Про це написав у Facebook редактор газети "Правдошукач" Юрій Шеляженко.

Після появи в ЗМІ публікацій про цей наказ на сайті Держгеонадр опублікували "спростування", в якому дії Опімаха виправдовуються виконанням судового рішення, повідомляє журналіст. Водночас, зі спростування незрозуміло, як міг суд вимагати дозволити видобуток газу приватникам на родовищі, де вже працює державне підприємство. Яке, за словами Шеляженка, в результаті наказу Опімаха втрачає основну промислову площадку і приречене на банкрутство.

Відео дня

Читайте такожРозслідування: Опімах банкрутить ДП "Західукргеологія" з метою продаж Будинку Книги у Львові

Журналіст зазначив, що спростування не пояснює, чому три роки Держгеонадра успішно застосовувало різні юридичні техніки для уникнення здачі державних інтересів, а після приходу Опімаха раптово капітулює перед олігархами. Також спростування не коментує оприлюднені ЗМІ відомості про те, що Опімах привів до топ-менеджменту держпідприємств "Надра України" і "Кіровгеологія" людей олігархів Злочевського, Порошенка й Кононенка, через що держава продовжує втрачати стратегічні активи й природні багатства української нації.

Початок судової реформи дає надію на очищення судів та перегляд корупціогенних рішень, пише журналіст: "Будемо сподіватися, що вимоги громадськості почують в уряді, Опімаха звільнять і новий керівник Держгеонадр подбає про повернення Тинівського газового родовища українському народу. Якщо цього не станеться, ми будемо точно знати, що цей уряд обслуговує олігархів, а не національні інтереси".