Кабмін змінив постанову про спецзобов'язання на ринку газу / REUTERS

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови про спеціальні зобов'язання на ринку газу, розділивши для теплоелектроцентралей відповідальність в частині оплати за газ, який використаний для виробництва електроенергії та виробництва тепла.

Читайте такожДо кінця зими в Україні подорожчає газ-прогноз

Відповідна постанова була прийнята на засіданні уряду.

Відео дня

"За інформацією НАК "Нафтогаз України", теплоелектроцентралі, яким компанія постачала газ для виробництва електроенергії, мають суттєву заборгованість, що не дозволяє сьогодні виділити ліміти на газ таким компаніям. Цю ситуацію можна вирішити шляхом впровадження поділу відповідальності в частині оплати за газ, використаного для виробництва електроенергії та виробництва тепла окремо. Це пропонується в даній постанові та гарантуватиме стабільне проходження опалювального сезону", - повідомила в.о міністра енергетики Ольги Буславець, доповідаючи по тексту документа.

Що цьому передувало

  • Раніше "Нафтогаз України" заявляв, що старт опалювального сезону знаходиться під загрозою у 50 населених пунктах України через критичні борги.
  • Станом на початок жовтня борг підприємств теплокомуненерго та теплоелектроцентралі (ТЕЦ) за газ перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" становить 43,5 мільярда гривень.