Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України призначив Ярослава Демченкова на посаду заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища з питань європейської інтеграції.

Читайте такожНе минуло й року: Міненерго вирішили розділити тому на два відомства

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, 27 травня.

Відео дня

Згідно з інформацією Демченкова в соціальній мережі Facebook, крім іншого, раніше він працював національним координатором проекту Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS), керівником служби віце-прем'єр-міністра України, а також радником заступника голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах.

Раніше сьогодні Кабінет міністрів України звільнив Олексія Рябчина з посади заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Виконувач обов'язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець пояснила, що причиною такого рішення стала низька результативність Рябчина.

«Була проаналізована робота попередньої команди, яка працювала над питанням Держенергоефективності. Дійсно було дуже багато напрацювань, але результативність дуже низька. Ми розглядали це питання з відповідним заступником, тому вважаю, що інша людина буде більш ефективною для виконання поставлених завдань», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, Олексій Рябчин був призначений на посаду заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища у жовтні 2019 року.