Українці продовжують активно готувати свої будинки до зимових холодів / фото УНІАН

У травні українці отримали в банках понад 330 мільйонів гривень "теплих кредитів" на енергомодернізацію житла, повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.

Читайте такожПрезидент ставити амбітні цілі з утеплення житла на 2020 рік - Оржель

"У травні банки видали понад 330 мільйонів гривень "теплих кредитів для населення та ОСББ на енергоефективні мети. Для порівняння, у квітні, за перші три тижні роботи програми, надано 64 мільйонів гривень таких кредитів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, за даними Держенергоефективності, в травні найбільша сума коштів - 222 мільйони гривень - залучена українськими сім'ями для впровадження заходів з енергозбереження в приватних будинках. Крім того, понад 100 мільйонів гривень отримали ОСББ та ЖБК на утеплення багатоповерхівок. А 4,5 мільйона гривень було видано домогосподарствам на встановлення твердопаливних котлів.

"Всього з початку дії програми у квітні цього року і донині майже 46 тисяч сімей залучили близько 400 мільйонів гривень "теплих кредитів". У трійку регіонів-лідерів за найбільшим обсягом отриманих кредитів увійшли Дніпропетровська (45 мільйонів гривень), Київська (40 мільйонів гривень) та Сумська області (15 мільйонів гривень)", - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. Механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.

На сьогодні 4 державні банки - "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укргазбанк" та "Укрексімбанк" - надають "теплі кредити" у 2020 році.