Наразі у Павлограді організовано підвезення питної води за понад 30 адресами  / фото УНІАН

Сьогодні відновлено водопостачання трьох міст Західного Донбасу - Синельникового, Першотравенська та Тернівки, крім Павлограда, які були відключені 6 серпня через борги за електроенергію.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

Згідно з повідомленням ДТЕК Дніпровські електромережі, компанія 7 серпня ввечері відновила електропостачання водоканалу «Дніпро-Західний Донбас» під гарантійні зобов'язання погашення боргу, надані Дніпропетровською обласною радою, Дніпропетровською облдержадміністрацією та ДП «Дніпро-Західний Донбас».

Відео дня

Читайте також«Нафтогаз» оприлюднив тарифні плани з продажу газу населенню та бізнесу

«За результатами переговорів з представниками Дніпропетровської облради, Дніпропетровської ОДА та ДП «Дніпро-Західний Донбас» було підписано гарантійний лист про погашення боргів держпідприємства. Обласна влада зобов’язалася погасити 8,6 млн грн до 14 серпня 2020 року. Крім того, керівник ДП «Дніпро-Західний Донбас» гарантує підписання нового графіка реструктуризації боргу, згідно з яким підприємство зобов’язується виплатити 40 млн грн».

Зазначається, що заборгованість ДП «Дніпро-Західний Донбас» за електроенергію почала формуватися з 2010 року,  що призвело до накопичення загальної заборгованості в розмірі 113,4 млн грн. З початку 2020 року підприємство повністю зупинило як поточні виплати, так і попередні заборгованості. Борг з початку 2020 року склав 8 млн грн.

Читайте такожЦіна імпортного газу в Україні зросла на 60% - Мінекономіки

«Закликаю керівництво міст як можна скоріше провести оплату за воду. Зі своєї сторони ми докладаємо усіх зусиль для забезпечення водою Синельникового, Першотравенська та Тернівки автономно від Павлограда, де керівництво водоканалу фактично взяло у заручники мешканців усіх вищеназваних міст. Там найскладніша ситуація і потрібна заміна керівників», - заявив голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник. Він також наголосив на необхідності передачі місцевого водоканалу в управління Дніпропетровської облради, для фінансової підтримки підприємства.

Дане питання планується розглянути на позачерговій сесії Павлоградської міськради 11 серпня.

Наразі в місті організовано підвезення питної води за понад 30 адресами.  

За словами першого заступника міського голови Павлограда Віталія Мовчана, сьогодні вночі о 1:30 розпочалося заповнення водою трубопроводу ДП «Дніпро –Західний Донбас» «від Синельниково до нашого міста. Орієнтовно о 14:00 вода дійде до Павлограда, спочатку заповнять резервуари до мінімального рівня і потім воду  подадуть в мережу".