Уряд має намір й надалі боротися за створення прозорої митної служби / фото УНІАН

Суддя Окружного адміністративного суду Києва відмовив в оскарженні рішення столичного адмінсуду про призупинення конкурсу з відбору керівника Державної митної служби.

Читайте такожЗМІ дізналися, хто очолить податкову та митницю

Про це повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Відео дня

"Суддя адмінсуду сьогодні відмовив у скасуванні постанови в забезпеченні позову щодо заборони конкурсу на голови митниці. Таким чином, поки конкурс залишається призупиненим відповідно до рішення комісії. Будемо апелювати та боротися далі за створення прозорої та професійної митниці", - повідомила Маркарова.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.

Проте 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника Державної митної служби та заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один з етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посаду керівників податкової та митної служб, претендентами на пост останньої, зокрема, стали проректор Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов та керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки" Андрій Саварець.

Оскільки конкурс з відбору голови митної служби заблокований через суд, комісія виконала фінальний відбір кандидатів на посаду голови податкової, в ході якого перемогу здобув заступник міністра фінансів Сергій Верланов, кандидатуру якого комісія рекомендувала уряду затвердити в даній посаді.