У Мінфіні зазначили відсутність прогресу у виборі голови митної служби / фото УНІАН

Міністерство фінансів України продовжує активно створювати нову податкову службу, в той час як конкурс на заміщення посади голови митної служби заблокований вже два місяці.

Читайте такожПрем'єр закликав розблокувати конкурс голови митної служби

Про це написала міністр фінансів України Оксана Маркарова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"За 6 місяців ми розробили концепцію, обговорили її з усіма стейкхолдерами, взяли на Кабміні, розробили положення про нових службах та їх затвердили, провели конкурси, по податковій службі його завершили, створили юрособа і зараз активно створюємо нову Податкову службу, тоді як конкурс на Митницю вже заблокований 62 дні", - написала Маркарова.

Вона також нагадала, що для ефективної роботи нового органу необхідно прийняття Верховною Радою законів про спільний режим транзиту (NCTS) і авторизованих економічних операторів.

"Створення ефективних, прозорих сильних та вільних від корупції Податкової та Митної служб є вимогою номер один від чесного бізнесу і ключова умова для прискорення економічного зростання", - підкреслила Маркарова.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.