Пентагон планує виділити Україні ще 250 мільйонів доларів / фото David B. Gleason / flickr.com

Департамент оборони Сполучених Штатів Америки оголосив про плани виділити Україні додаткові 250 млн доларів на підтримку галузі оборони і безпеки.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Пентагону.

«Департамент оборони (міністерство оборони) оголосив сьогодні про плани надати фінансування у розмірі 250 мільйонів доларів Україні на співробітництво у галузі безпеки для додаткової підготовки, спорядження, та консультаційних послуг з метою зміцнення потенціалу Збройних сил України», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У цьому зв'язку сказано, що рішення про виділення нової допомоги знову підтверджує незмінність відносин між Сполученими Штатами та Україною у галузі оборони. Загалом з 2014 року допомога США для України у галузі безпеки складає 1,5 мільярдів доларів.

Читайте такожСенат США пропонує збільшити безпекову допомогу Україні до $300 мільйонів

Нові кошти допоможуть закупити спорядження для поточних програм з підготовки та оперативних потреб, і зокрема з метою посилення морської ситуаційної обізнаності та операцій (що є частиною зусиль зі зростання підтримки військово-морських сил та військово-морської піхоти України).

Разом з тим, нова допомога спрямована на посилення оборонного потенціалу та збереження боєздатності сухопутних сил та сил спеціального призначення шляхом забезпечення їх снайперськими гвинтівками, реактивними протитанковими гранатометами та радіолокаційними станціями з протидії артилерійському вогню.

Крім того, допомога спрямована на посилення системи командування і контролю, надання засобів для захищеного зв'язку та радіолектронної боротьби, приладів нічного бачення та військової медичної допомоги.

Читайте такожВолкер: США відкриті для продажу Україні військової техніки

«Це безпекове співробітництво стало можливим завдяки постійному прогресу України у втіленні ключових інституційних реформ, аби забезпечити відповідність національної архітектури безпеки України до євроатлантичних принципів», - йдеться у повідомленні.

Водночас, США налаштовані допомагати Україні у впровадженні положень закону про національну безпеку з метою зміцнення демократичного цивільного контролю над армією, сприяння реформуванню системи командування і управління, посилення прозорості та підзвітності у закупівлях та формуванні бюджету, та розвивати реформи в оборонній промисловості.

«Ці реформи зміцнять здатність України захищати її територіальну цілісність для підтримки безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України», - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у травні українські військові отримали чергову партію контрбатарейних радарів із США.