Максим Нефьодов очолить Державну митну службу / фото УНІАН

Переможцем конкурсного відбору на посаду керівника нової митної служби став Максим Нефьодов, який у теперішній час обіймає посаду першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Як повідомили у Міністерстві фінансів України, за результатами оцінювання кандидатів конкурсна комісія рекомендувала Кабінету міністрів України призначити Нефьодова головою Державної митної служби.

У Мінфіні підкреслили, що створення ефективної, прозорої та вільної від корупції митної служби є вимогою номер один від чесного бізнесу та ключова умова для прискорення економічного зростання.

Відео дня

"Мінфін покладає на нового очільника митниці амбітні завдання - створити в Україні митницю європейського зразка", - зазначається в повідомленні.

Читайте такожНовостворена податкова служба отримала держреєстрацію

Як повідомляв УНІАН, Національне агентство України з питань державної служби провело заключний етап конкурсу на посаду голови нової Державної митної служби.

У співбесіді взяли участь три кандидати: проректор Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки" Андрій Саварець і перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби у грудні 2018 року.

Конкурс на посаду очільника митної служби із середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака.

Наприкінці червня апеляційний суд розглянув скаргу Кабінету міністрів і постановив відновити дію урядового розпорядження про проведення конкурсу на посаду голови Державної митної служби.