Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів погодив внесення на розгляд Верховної Ради подання про призначення Дмитра Сенниченко головою Фонду державного майна України.

Читайте такожПарламент ліквідував спецкомісію з приватизації

Як сказано в повідомленні на урядовому порталі, відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

Відео дня

"Уряд погодив внесення до Верховної Ради України подання прем'єр-міністра України про призначення Сенниченко Дмитра Володимировича головою Фонду державного майна України", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менше 500 підприємств до Фонду державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів "Prozorro.Продажу" в рамках малої приватизації.

Крім того, президент доручив Кабміну прийняти законопроект "Про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" до 1 жовтня 2019 року. Також Зеленський закликав скласти список стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації.

Крім того, він закликав почати підготовку великих державних компаній до приватизації і залучення інвестиційних радників до 1 грудня 2019 року. При цьому перший конкурс для таких радників повинен бути проведений не пізніше 1 квітня 2020 року.

Довідка УНІАН. На даний момент виконуючим обов'язки голови Фонду держмайна є Віталій Трубаров, який був призначений на цю посаду 6 вересня 2017 року.