Ілюстрація REUTERS

Українська делегація поїде до Сполучених Штатів Америки, щоб продовжити переговори з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми.

Читайте такожМісія МВФ відмовилася коментувати чуйні про зрив нової програми

Про це повідомив у своєму відеоблозі прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Відео дня

За його словами, останнім часом у ЗМІ багато маніпуляцій на тему переговорів з МВФ.

"Наша група міністрів України разом з представниками Національного банку поїде до Сполучених Штатів Америки, щоб продовжити переговори з Міжнародним валютним фондом щодо програми, яка, за нашими оцінками, має початися вже цього року", - сказав Гончарук.

За його словами, очікується, що нова трирічна програма стане основою для продовження співпраці з усіма міжнародними партнерами.

"Це не про гроші. Це, насамперед, про довіру до України та до української влади, про нашу здатність країни виконувати взяті на себе зобов'язання для всіх міжнародних партнерів. Це основа нормального інвестиційного клімату та макроекономічної стабільності", - додав Гончарук.

Довідка УНІАН. Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться в найближчі тижні.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, Україна проситиме МВФ про нову програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility) обсягом близько 10 мільярдів доларів строком від 2 до 4 років.