НАБУ затримало колишніх та діючих чиновників НБУ / фото nabu.gov.ua

У понеділок, 11 листопада, детективи НАБУ затримали сімох підозрюваних у справі щодо VAB Банку, у тому числі колишніх та діючих чиновників Національного банку України.

Посадовців затримали за підозрою у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого VAB Банку у 2014 році. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

«Йдеться про колишніх та чинних посадовців Національного банку України, ПАТ ВіЕйБі Банк та приватних компаній, пов’язаних із кінцевими бенефіціарами ВіЕйБі Банку», — заявили в НАБУ.

Відео дня

Читайте такожАнтикорупційний суд заочно арештував екс-голову НКРЕКП Вовка у рамках справи «Роттердам+»

Чиновникам інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Ні в НАБУ, ні в САП не розкрили імена чи посади затриманих.

Згодом стало відомо, що детективи Національного бюро розслідувань України затримали голову правління «Райффайзен Банку Аваль» Олександра Писарука. Цю інформацію повідомили Радіо Свобода джерела в НАБУ.

Як зазначалось раніше, серед затриманих може бути голова правління Райффайзен Банку Аваль Олександр Писарук. Повідомлялось, що детективи НАБУ прийшли в офіс банку для його затримання.

Писарук в 2014—2015 роках був першим заступником голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Він відповідав за банківський нагляд.