Ілюстрація REUTERS

Українці стали другими у світі за темпами зростання кількості замовлень на глобальному торговому майданчику AliExpress.

Читайте такожДень холостяка в Китаї: Alibaba побила власні рекорди інтернет-продажів

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила прес-служба "Укрпошти".

Відео дня

"Кількість замовлень українців з AliExpress за 10 місяців цього року зросла на 70%. А за загальною вартістю проданих товарів Україна увійшла до ТОП-10 країн світу!" - сказано в повідомленні.

У компанії зазначили, що "Укрпошта" за три квартали 2019 року вже доставила з Китаю понад 20 мільйонів відправлень, більшість з яких - це товари з інтернет-магазинів.

Згідно з повідомленням, замовлення роблять українці в віці 24-35 років, більша частина з яких здійснює покупки товарів на AliExpress за допомогою смартфона.

"За статистикою, на AliExpress найчастіше замовляють жителі Київської, Дніпропетровської та Харківської областей. А найпопулярнішими товарними категоріями є: "телефони та аксесуари", "електроніка", "автотовари", - додали в "Укрпошті".

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада українці застопорили на годину онлайн-платежі найбільшого банку країни - "Приватбанку" через масову оплату товарів в ході великого розпродажу, яка традиційно проводиться цього дня найбільшими торговельними онлайн-майданчиками Китаю, серед яких Alibaba Group, Taobao, AliExpress та інші.

Довідка УНІАН. AliExpress — глобальний віртуальний (знаходиться в мережі Інтернет) торговельний майданчик, який надає можливість купувати товари виробників з КНР. Товари на майданчику продаються в роздріб та дрібним оптом. Інформація про товари автоматично перекладається на різні мови. Належить компанії Alibaba Group, яка також володіє такими популярними китайськими ресурсами, як Alibaba.com, Taobao.com.