Ілюстрація REUTERS

Українці щомісяця купують у розстрочку в інтернеті товари на суму понад 300 мільйонів гривень.

Читайте такожУкраїна стала другою в світі за темпами зростання замовлень на AliExpress

Про це повідомили в прес-службі найбільшого в Україні банку "ПриватБанк".

Відео дня

За інформацією банку, лідерами по продажах є онлайн-майданчики Rozetka, "Алло" та "Фокстрот", а в цілому українці можуть сплачувати частинами товари в 5 тисячах інтернет-магазинів.

У "Приватбанку" зазначили, що в останні три місяці до сервісу онлайн-кредитування "оплата частинами" приєдналася понад тисяча онлайн-майданчиків.

"Для продавців в інтернеті цей сервіс дає низку переваг: збільшення клієнто-потоку, підвищений середній чек, можливість продавати в кредит одразу кілька товарів. Для покупців – можливість робити вигідні придбання в розстрочку в пару кліків", – цитує прес-служба керівника напрямку по роботі з торговими підприємствами "Приватбанку" Євгена Васильцова.

Також у банку повідомили, що для підключення до сервісу потрібно реєструватися в спеціальному кабінеті, підключити API й додати на сайт інформацію про "оплату частинами". Торговці, які не мають сайту, можуть виставляти клієнтам кредитний інвойс.

Як повідомляв УНІАН, портфель кредитів населення в українських банках за липень-вересень 2019 року, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, зріс майже на 30%.

"ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.