Нефедов зазначив, що надалі з 16 митниць залишиться тільки одна / фото УНІАН

Станом на ранок п'ятниці в Україні зареєстровані всі 16 нових регіональних митниць.

Читайте такожУ Раді з'єднання явився законопроект про єдину юрособу митниці

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Відео дня

"Нагадую, це проміжна структура - з 26 робимо 16, а наступного року залишиться тільки одна (але для цього ще потрібні зміни до законів, які вже знаходяться в парламенті). Максимально форсуємо роботу, щоб офіційно стартувати в самому початку грудня", - написав він.

Нефьодов також повідомив, що на всіх 16 митницях призначені виконуючі обов'язки – це або колишні керівники митниць, що ліквідуються (не ввійшли до переліку 16), заступники керівників та керівники митних постів, або працівники центрального апарату ГМС.

"Усі погодилися на пониження в посаді, щоб перейти як виконуючий обов'язки, а не на тверді посади. Їх завдання - зареєструвати митниці, перевести тих людей, яких ми забираємо на свій човен, і почати роботу. Після цього почнемо конкурси на постійних керівників і заступників, запрошуємо всіх подаватися", - написав він.

У повідомленні також уточнюється, хто саме був призначений виконуючим обов'язки на нових регіональних митницях: Азовська митниця - Володимир Денисов, Буковинська - Ілля Самушко, Волинська - Наталія Туман, Галицька - Володимир Цабак, Дніпровська - Костянтин Шалай, Закарпатська - Віктор Іванус, Енергетична митниця - Андрій Хом'як, Київська - Антон Борисенко, Координаційно-моніторингова митниця - Олександр Бевза, Одеська - Євген Кодіс, Північна - Петро Коростовський, Подільська - Вікторія Єрофєєва, Поліська - Олексій Мужев, Слобожанська - Максим Любченко, Східна - Світлана Форощук і Чорноморська митниця - Олександр Шуцький.

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби України, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.

За словами керівника Митної служби, вже обрані 16 виконуючих обов'язки керівників регіональних митниць для реєстрації юридичних осіб, з яких призначено 12.

Крім того, державну реєстрацію як юридичні особи отримали 11 митниць, тоді як в цілому планується завершити процес об'єднання всіх митниць в єдину юридичну особу до вересня 2020 року. У Раді вже зареєстрований відповідний законопроект.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.