«Райффайзен Банк Аваль» внесе заставу за Писарука / фото УНІАН

Найбільший в Україні банк з іноземним капіталом «Райффайзен Банк Аваль» внесе заставу в сумі 5 млн грн за свого голову правління Олександра Писарука за рішенням Вищого антикорупційного суду у справі про розкрадання рефінансування «ВіЕйБі Банку».

Читайте такожНБУ заявляє про відсутність порушень під час видачі стабкредиту «ВіЕйБі Банку»

Як повідомляється на сайті банку, «Райффайзен Банк Аваль» виконає всі відповідні дії щодо внесення застави згідно з вимогою суду.

Відео дня

При цьому Писарук буде й далі працювати на посаді голови правління «Райффайзен Банку Аваль».

«Ми переконані, що всі підозри щодо неправомірних дій будуть зняті з пана Писарука найближчим часом і що він завжди дотримувався високих професійних і етичних стандартів, працюючи як у «Райффайзен Банку Аваль», так і упродовж багатьох років у Міжнародному валютному фонді та інших міжнародних інституціях», - заявив голова наглядової ради банку Мартін Грюль.

Як повідомляв УНІАН, Вищий антикорупційний суд України в рамках справи про розкрадання рефінансування «ВіЕйБі Банку» обрав запобіжним заходом для Олександра Писарука, який у період банкрутства цієї фінустанови займав посаду першого заступника голови Національного банку України, заставу в розмірі 5 млн грн.

Національне антикорупційне бюро України обвинувачує Писарука в змові з власниками «ВіЕйБі Банку» при видачі йому стабілізаційного кредиту, проте захист заявляє про побудову обвинувачення на оціночних судженнях.

Правління НБУ, а також низка відомих банкірів та інвесторів висловили готовність взяти підозрюваного на поруки.

В НБУ заявили, що регулятор дотримувався процедур видачі стабкредиту «ВіЕйБі Банку» і не встановив нецільового використання цих коштів.

Фонд гарантування вкладів у березні 2015 року почав ліквідацію «ВіЕйБі Банку», що належить власнику одного з найбільших аграрних виробників України Ukrlandfarming Олегу Бахматюку.

Олег Бахматюк написав відкриту заяву президенту Володимиру Зеленському щодо обшуків і затримань працівників його компанії силовиками. Бахматюк заявляє, що за терором компанії, яка сплачує мільярдні податки і в якій працюють 27 тисяч осіб, стоять амбіції керівника НАБУ Ситника і генпрокурора Рябошапки.