Гончарук: приватизація стимулюватиме економічне зростання / фото УНІАН

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України передало черговий пакет державних підприємств на приватизацію, збільшивши загальну кількість об'єктів для приватизації цього року до 339.

Читайте такожКабмін наступного року хоче продати держпідприємств на 12 мільярдів гривень

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів.

Відео дня

«Міністерство економіки сьогодні ініціювало передачу ще одного пакета підприємств на приватизацію. Фактично 339 підприємств із 500, визначених президентом як ціль до кінця року, вже передано», - сказав прем'єр.

Він зазначив, що державних активів в управлінні політиків стає менше й вони переходять в управління менеджерів, які повинні підготувати їх до продажу через прозорі аукціони ефективному власнику.

«Це стимулюватиме економічне зростання наступного року, й тієї планки, яку ми поставили цього року, - 500 підприємств - ми успішно досягнемо», - додав Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів передбачив в оновленому проекті державного бюджету України на 2020 рік надходження від приватизації на загальну суму 12 млрд грн - по шість мільярдів від продажу об'єктів великої і малої приватизації.

2 жовтня Верховна Рада ухвалила закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менш як 500 підприємств до Фонду державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів "Прозорро.Продажі" в рамках малої приватизації.