Ілюстрація REUTERS

Міністерство соціальної політики України стурбоване можливою спробою рейдерського захоплення Фонду соціального страхування України.

Читайте такожФонд соцстрахування заявив про призупинення низки виплат

Про це повідомляється на сайті міністерства з посиланням на слова заступника міністра Олега Коваля.

Відео дня

За його словами, «рейдерські» дії здійснюються Євгеном Баженковим, який є фігурантом кримінальної справи за незаконні дії з майном фонду за сприяння державного реєстратора, який незаконно вказав його в держреєстрі керівником фонду.

У міністерстві наголосили, що повноваженнями щодо відновленню чи звільнення директорів фонду має правління цієї організації.

«Мінсоцполітики вважає такі дії реєстратора неприпустимими і звернулося зі скаргою до Мін'юсту з пропозицією скасувати реєстрацію і направило листа виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України, в якому зазначено, що всі дії, вжиті Баженковим до моменту його законного відновлення на посаді, можна вважати перевищенням повноважень, і вони підлягають скасуванню», - наголосив Коваль.

Довідка УНІАН. Директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євгена Баженкова було звільнено в 2018 році за незаконну передачу в приватну власність 71 державного об'єкта фонду.

Тодішній міністр соціальної політики ініціював звільнення Баженкова і звернувся у правоохоронні органи. Після порушення кримінальної справи Баженков звернувся до суду, і в листопаді поточного року Печерський суд Києва відновив його на посаді.