За даними Мінсоцполітики, надходження до фонду формуються щодня із сплати єдиного соціального внеску роботодавцями / фото УНІАН

Інформація про призупинення оплати з Фонду соціального страхування України лікарняних та допомоги в зв’язку з вагітністю та пологами через брак коштів за відповідними статтями бюджету не відповідає дійсності.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики, підкреслюючи, що станом на сьогодні залишки на рахунку фонду становлять 429,4 млн грн, що достатньо для здійснення необхідних поточних виплат.

Читайте такожУ Фонді соцстрахування прокоментували інформацію про рейдерське захоплення

Відео дня

Крім того, за даними Мінсоцполітики, надходження до фонду формуються щодня із сплати єдиного соціального внеску роботодавцями.

Причиною непорозумінь у міністерстві вважають те, що минулого тижня Печерський суд Києва поновив на посаді колишнього керівника фонду Євгена Баженкова, який після реєстрації державним реєстратором навіть без повного тексту рішення призупинив виплати.

Міністерство підкреслює, що вважає цю ситуацію неприйнятною та вже звернулося до Міністерства юстиції з проханням скасувати дії державного реєстратора, розраховуючи на об’єктивне та справедливе рішення органів, що повинні встановити правомірність поновлення Баженкова на посаді.

Також повідомляється, що Мінсоцполітики докладе усіх зусиль для якомога швидшого вирішення ситуації та гарантує поновлення виплат.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування сьогодні, 20 листопада, повідомив про призупинення фінансування виплат застрахованим особам у зв'язку з вичерпанням кошторисних призначень згідно з бюджетом.

Майже одночасно Міністерство соціальної політики України заявило про можливе рейдерське захоплення Фонду соцстрахування Євгеном Баженковим, який є фігурантом кримінальної справи за незаконні дії з майном фонду за сприяння державного реєстратора, що незаконно вказав його в держреєстрі керівником фонду.

Баженков був звільнений з посади у 2018 році з ініціативи тодішнього міністра соцполітики за незаконну передачу в приватну власність 71 державного об'єкта фонду. Після порушення кримінальної справи Баженков звернувся до суду, й у листопаді цього року Печерський суд Києва поновив його на посаді.