Ілюстрація REUTERS

Заробітна плата заступника генерального директора Концерну «Укроборонпром» з питань трансформації Романа Бондаря за жовтень 2019 року склала 478 тисяч гривень.

Про це повідомив на своєму телеграм-каналі народний депутат Олександр Дубінський.

Відео дня

"Не можу залишити без уваги новини Державного концерну «Укроборонпром», де зростання добробуту нещодавно призначеного топ-менеджменту стрімко випереджає економічне зростання підприємств-учасників. 8 листопада на сайті НАЗК оприлюднена декларація змін майнового стану заступника генерального директора Концерну з питань трансформації Романа Бондаря (призначений на посаду 19 вересня). У декларації зазначено, що заробітна плата пана [життя] Бондаря за жовтень місяць цього року склала 478 тисяч гривень з невеликим", - написав Дубинський, при цьому вказав посилання на декларацію держслужбовця.

"Трансформації ще не почалися, поліпшення не спостерігаються, а заводи Концерну вже скинулися на зарплату «реформатору», чий річний фонд оплати праці з урахуванням так званих «бонусів» цілком може зрівнятися з річним бюджетом модернізації невеликого ремонтного заводу «Укроборонпрому», - зазначив депутат.

Також Дубінський зазначає, що річний фонд оплати праці гендиректора концерну Айвараса Абромавичуса повинен скласти 18,6 млн грн., а схема "підвищення" зарплати полягає в її дроблення на суми розміром до 90 тис грн, які не підлягають декларуванню, та нарахування зарплати щодня.

"Проект «безкоштовна кава для співробітників Укроборонпрому» триває і ми з великою увагою стежимо за його розвитком", - написав Дубинський.